Институциите в Северна Македония трябва да докажат с резултати, че наистина

...
Институциите в Северна Македония трябва да докажат с резултати, че наистина
Коментари Харесай

Радев разказа на Макрон за антибългарската кампания в Македония - Политика

Институциите в Северна Македония би трябвало да потвърдят с резултати, че в действителност се стремят към европейска интеграция. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден в Брюксел с президента на Франция Еманюел Макрон.

Поредната антибългарска акция в Северна Македония, довела до редица закононарушения от ненавист – палеж и пукотевица против български културни клубове, както и принуждение над македонски българи, будят въпрос за ролята и отговорността на институциите в страната, сподели Радев.

Той напомни, че както България, по този начин и Северна Македония са приели препоръчаната в границите на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз преговорна рамка, като вписването на българите в конституцията на страната е наложителна стъпка преди началото на преговорния развой.

„ Наблюдаваме неявяване на политическа воля за промени и смяна на конституцията, а вместо това в страната се води следващата антибългарска акция “, каза Румен Радев.

По време на срещата българският държавен глава е изразил " интереса на страната ни да придобие изтребители на лизинг от своите съдружници като краткотрайно решение за обезпечаване на отбраната на българското въздушно пространство до приемането на ескадрилата F-16 ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР